Baturina briljirao sinoć protiv Gorice, a onda je morao navijačima Dinama reći šta iskreno misli
Foto: Goran Stanzl / Pixell

Upisao se u listu strijelaca

Baturina briljirao sinoć protiv Gorice, a onda je morao navijačima Dinama reći šta iskreno misli

E. Čaušević

Dinamo je sinoć na Maksimiru sa 2:0 pobijedio Goricu u meču 21. kola SuperSport HNL-a, a jedan od junaka meča bio je Martin Baturina. Upravo je mladi veznjak Modrih odlučio da nakon utakmice pošalje poruku navijačima zagrebačkog kluba.

Dinamo je uspio da dođe do vrlo važna tri boda u sinoćnjem meču protiv Gorice i ostane u igri za odbranu titule prvaka Hrvatske.

Izabranici Sergeja Jakirovića su sa 2:0 pobijedili Goricu, a ponajbolji igrač na terenu sinoć je bio Martin Baturina koji je još jednom demonstrirao o kakvom talentu i potencijalu se radi.

Upravo je Baturina bio taj koji je u 33. minuti na asistenciju Brune Petkovića zatresao mrežu Gorice za 1:0 i veliko slavlje navijača zagrebačkog kluba.

Dinamo je pitanje pobjednika u ovom meču riješio sredinom drugog poluvremena, a konačnih 2:0 postavio je Dario Špikić.

Oglasi

Nakon sinoćnje utakmice izjavu za zvaničnu stranicu Dinama dao je i Baturina, a mladi veznjak zagrebačkog kluba imao je posebnu poruku za navijače Modrih.

"Ovo je bila veoma dobra utakmica. Mislim da je ovo primjer kako Dinamo treba igrati, pogotovo pred punim stadionom. Hvala navijačima što su došli i napunili sjever jer to nam je samo dodatna motivacija. Akciju za prvi gol smo vježbali na treningu gdje nije bila uspješna, ali je danas prošla Hvala Bogu", rekao je Baturina, a potom se osvrnuo na navijače.

"Odlična predstava na terenu, ali posebno na tribinama. Najiskrenije mislim da Dinamo to zaslužuje. Možda rezultati ove sezone nisu tako dobri, ali mislim da zbog toga ljudi još više trebaju da dolaze na naše utakmice. Stvarno bih volio da svaku utakmicu stadion bude pun i da pokažemo ko je i šta je Dinamo".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je s ova tri boda trećeplasirani i ima četiri boda, ali i utakmicu manje u odnosu na Rijeku koja je lider na tabeli. Drugi je Hajduk koji ima dva boda i također utakmicu više u odnosu na ljutog rivala iz Zagreba.

Modri u narednom kolu gostuju Lokomotivi i pokušat će se osvetiti gradskom rivalu za težak poraz na Maksimiru (0:3) koji su im nanijeli prije dvije sedmice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi