Hrvatska bruji o paroli Boysa: Nakon braće Mamić još jedan čovjek je postao nepoželjna osoba
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bad Blue Boysi rekli svoje

Hrvatska bruji o paroli Boysa: Nakon braće Mamić još jedan čovjek je postao nepoželjna osoba

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb je u 21. kolu HNL-a na Maksimiru dočekao Goricu, a pred ovaj meč Bad Blue Boysi su odlučili poslati poruku poznatom fudbalskom menadžeru Andyju Bari.

Bad Blue Boysi su transparentom odlučili poslati jasnu poruku najpoznatijem fudbalskom menadžeru u Hrvatskoj Andyju Bari. Poručili su mu da od*ebe iz Dinama.

Prije početka utakmice s Goricom na tribini gdje su vatreni navijači podignut je transparent na kojem je pisalo: "Dosta menadžerskog reketa. Bara odjebi od Dinama."

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Andy Bara je u proteklim godinama odradio nekoliko vrhunskih poslova u kojima je i Dinamo imao koristi. Ipak, očigledno da ga Bad Blue Boysi ne mirišu i traže javno da on nema nikakvog posla s njima.

Ovaj menadžer završio je transfere Danija Olma, Lovre Majera, Kristijana Jakića, ali očigledno da je navijačima Dinama izuzetno teško palo što je Josipa Brekala odveo u rivalski Hajduk.

Oglasi

Bad Blue Boysi imaju jasnu poruku

Brekalo je bio na korak od Modrih. Sedmicama se pregovaralo, Bara je sve vodio, ali odjednom se pojavio Hajduk s ponudom i momak koji je odrastao u zagrebačkom timu na kraju je potpisao za najvećeg rivala.

Andy Bara  zbog toga više nije poželjan na Maksimiru i u Dinamu bez obzira na činjenicu što im je, kao nekada braća Mamić, donio milione od transfera. 

Andy Bara radi čuda s transferima

Andy Bara radi zaista čuda kada je u pitanju prodaja hrvatskih fudbalera, posebno onih mladih.

Bara je ljetos prodao Mikayila Fayea za pet miliona eura iz Kustošije u Barcelonu, a početkom januara iz istog tima je Dino Klapija otišao u RB Leipzig za preko pet miliona eura.

Oglasi

Ovaj menadžer vedri i oblači ovim hrvatskim trećeligašem. Dovodi kvalitetne i vrhunske mlade igrače i zatim ih za ogromne cifre prodaje velikanima.

S Dinamom je Bara imao odlične odnose prethodnih godina. Nakon ove poruke i onog što je napravio s Brekalom čini se kako bi mogao imati mnogo manje posla u hrvatskom prvaku, posebno ako se navijači upletu u sve.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače, treba istaći da je Dinamo uspio da slavi protiv Gorice sa 2:1 i ostane u utrci za titulu prvaka Hrvatske s Hajdukom i Rijekom.

Rijeka je prva na tabeli sa 44 boda i ima dva boda prednosti u odnosu na Hajduk, dok je Dinamo treći s četiri boda, ali i utakmicom manje u odnosu na klub s Rujevice.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi