Sergej Jakirović najavio još dva pojačanja za GNK Dinamo Zagreb
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pojačat će konkurenciju

Sergej Jakirović najavio još dva pojačanja za GNK Dinamo Zagreb

M. Šljivak

Trener GNK Dinamo Zagreb Sergej Jakirović najavio je da će u narednim danima hrvatski prvak vjerovatno pojačati još dvije pozicije u timu.

Nakon sigurne pobjede nad Goricom u 21. kolu HNL-a trener Dinama Sergej Jakirović izrazio je veliko zadovoljstvo, ali svjestan je da timu nedostaje još kvalitetnih igrača.

Otkrio je trener Modrih na kojim pozicijama traži igrače: "Tražimo igrače na dvije pozicije. Potreban nam je stoper", poručio je Jakirović.

Druga pozicija je desni bek. Tamo je trebao doći Koffi Kouao iz Metza, no za sada je on pod velikim upitnikom.

"Prvo mora proći ljekarski pregled. Vidjet ćemo šta će biti s njim. Nećemo dovoditi igrače reda radi, samo one koji nas mogu pojačati", jasan je Jakirović.

Oglasi

U narednim danima Modri će očito biti aktivni na tržištu i ostaje nam da vidimo ko će obući dres hrvatskog prvaka. Opcija nema mnogo, pogotovo kvalitetnih kakve želi Jakirović.

Jakirović zadovoljan pobjedom

Trener GNK Dinamo zadovoljan je trijumfom nad Goricom (2:0) i igrom svog tima. Ispunili su sve zamisli.

"Jako sam zadovoljan igrom. Držali smo se plana, mogli smo zabiti još golovam ali golman Banić je bio fenomenalne. Izdominirali smo, danas smo bili dobri", poruka je Jakirovića.

Dinamo je ovim trijumfom došao do brojke od 40 bodova u 20 odigranih utakmica. Modri su treći, ali s utakmicom manje u odnosu na Rijeku i Hajduk.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Riječani su prvi s 44 osvojena boda, Splićani imaju dva boda manje i ova sezona će biti jedna od najinteresantnijih u historiji HNL-a.

Rijetko se dešava da tri tima ravnopravno ulaze u bitku za titulu, a kladionice daju najveće šanse Dinamu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije