U Splitu dobro vide šta se desilo sinoć na objavi Dinama, na Maksimiru će biti pakleno

"Ton navijača" Modrih se naglo promijenio

U Splitu dobro vide šta se desilo sinoć na objavi Dinama, na Maksimiru će biti pakleno

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sinoć su na Maksimiru ubjedljivo pobijedili Balkani sa 3:0 u zadnjem kolu grupne faze Konferencijske lige i izborili su plasman u nokaut fazu ovog takmičenja. Dinamo se nakon meča oglasio na društvenim mrežama, a "ton navijača" se odjednom promijenio.

Od Dinama se mnogo očekivalo u Evropi ove sezone, a prije svega da zagrebački klub zaigra ponovo u Ligi prvaka što se nije desilo. Nakon neuspjeha u play-offu Evropske lige na kraju je prvak Hrvatske završio u Konferencijskoj ligi.

Međutim, Modri nisu baš briljirali ove jeseni u Evropi i činilo se da uopšte neće dočekati proljeće u nokaut fazi Konferencijske lige, no sinoćnja pobjeda protiv Balkanija im je to ipak omogućila.

Sergej Jakirović i igrači Dinama bili su na velikom udaru kritika zbog loših rezultata u dosadašnjem dijelu sezone, ali nakon sinoćnje ubjedljive pobjede na Maksimiru čini se da se "ton navijača" odjednom promijenio.

Dinamo je slavio sa 3:0 na krilima sjajnog Brune Petkovića koji je zabio dva gola, te je izborio drugo mjesto u grupi i plasman dalje u ovom takmičenju, te proljeće u Evropi što je i bio glavni cilj.

Oglasi

Nakon sinoćnje pobjede Dinamo se oglasio na društvenim mrežama i jasno je da u zagrebačkom klubu nisu krili sreću što su uspjeli da pobjede i osiguraju još barem dva meča u Evropi u drugom dijelu sezone.

"Pobjeeeedaaaa" Dinamo je osigurao proljeće u Evropi", poručili su iz zagrebačkog kluba nakon utakmice.

No, ono što su mnogi primijetili jeste da se promijenio i "ton navijača" odnosno da više nisu toliko kritični. Oni vjeruju da se Dinamo konačno vratio u formu i to u najboljem mogućem trenutku.

"Nedjelja idealna za poslat tovare na fritule", "Ajde sad pobjedit Hajduka i na stanci posložit to sve kako dragi Bog zapovjeda", "Mirno čekamo nedjelju!", "Ajmo sad golijada u nedjelju da zašute konačno svi koji su pljuvali naš klub", samo su neki od komentara navijača Dinama nakon pobjede protiv Balkanija.

Oglasi

Naime, za samo dva dana zagrebački klub očekuje najveći hrvatski derbi jer na Maksimir stiže Hajduk koji je trenutno lider u prvenstvu, te će ova utakmica biti u žiži javnosti u nedjelju.

U nedjelju nas čeka spektakl u okršaju GNK Dinamo Zagreb - HNK Hajduk

Navijači Dinama su postali itekako optimistični nakon sinoćnje pobjede i vjeruju da Modri mogu bez problema da pobijede i Hajduk, a to su komentari na Instagram i Twitter objavi zagrebačkog kluba najbolje pokazali.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, utakmica između Dinama i Hajduka igra se u nedjelju na Maksimiru sa početkom u 17:15 sati, te nema dileme da nas čeka još jedan spektakl u najvećem derbiju Hrvatske.

Hajduk je trenutno prvi na tabele sa sedam bodova, ali i dva meča više od Dinama koji je drugoplasirani i u seriji od tri uzastopne pobjede. Da li su Jakirović i ekipa konačno "uhvatili zamah" vidjet ćemo u nedjelju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti