Jakirović je odmah nakon utakmice izjavom uzdrmao Split

Samo mu je derbi u glavi

Jakirović je odmah nakon utakmice izjavom uzdrmao Split

E. Škorić

Sergej Jakirović govorio je nakon utakmice u kojoj je njegov Dinamo sa 3:0 pobijedio Ballkani i plasirao se u nokaut fazu Konferencijske lige.

U posljednjem kolu gruone faze najmlađeg UEFA takmičenja Dinamo je bio uvjerljiv i kao drugi ide dalje, pa će u ponedjeljak saznati s kim će igrati u šesnaestini finala.

Potencijalni rivali Modrih su Olympiakos (Grčka), Ajax (Nizozemska), Betis (Španija), Sturm (Austrija), Royal Union (Belgija), Maccabi Haifa (Izrael), Sevette (Švicarska) i Molde (Norveška).

"U pripremi je bilo važno zadržati stabilnost, nisam htio da nas kontriraju. Nisam htio da se ponovi Rudeš jer smo u toj utakmici dali puno prostora protivniku. Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi, koja je uigrana i puna automatizama. Sve je bilo lakše nakon prvog gola. Napravili smo onda blitzkrieg u nekih 10 minuta.

Nismo dobro pokrili njihovog glavnog kreatora Zybu. Nisam bio zadovoljan jer smo se povukli, nemamo se što povlačiti kad igramo doma. Oni su fizički pali oko 60. minute, a mi smo se oslobodili. Kad su ušli Špikić i Bulat, dobili smo više fluidnosti.

Oglasi

Baturina je imao temperaturu 39, ali ja sam ga odlučio staviti da ga probije jer imamo derbi za par dana. Bruno je izuzetno bitan za nas, ima sposobnost da prihvati loptu leđima prema golu i da razigra suigrače. Svaka mu čast na današnjoj utakmici", poručuje Jakirović.

Poruka za Hajduk

"Velik je uspjeh prezimiti u Europi, prošle godine je West Ham osvojio ovo natjecanje pa su se radovali. Imam osjećaj da sam tu dvije godine koliko smo utakmica odigrali. Nema vremena za sreću, tugu ni depresiju. Imamo zimski prijelazni rok, znam što nam treba, moramo dovesti igrače koji rade razliku prema naprijed. Dvaput smo izgubili od Hajduka ove sezone, vrijeme je da ih sad pobijedimo", poručio je Jakirović.

Dinamo u HNL-u ima devet bodova manje od vodećeg Hajduka, ali i dvije utakmice manje, tako da su Modri i dalje ozbiljan kandidat za osvajanje još jedne titule.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Bh. fudbaler Petar Sučić takođe je govorio nakon visoke pobjede nad Ballkanijem.

"Ovo je lijep način za završiti grupnu fazu, hvala navijačima i idemo dalje. Prvi pogodak nam je otvorio utakmicu, uskoro smo onda zabili drugi i treći te stigli do pobjede. Bila je ovo uvjerljiva pobjeda, presretni smo i sad se okrećemo derbiju", rekao je nakon utakmice veznjak Dinama Petar Sučić za Arena Sport televiziju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Dinamoooo,Dinamoooo,znaj da te volim ja,volim ja,volim ja ti si ponos Zagrebaaaaaa......Dinamo Zagreb,Dinamo Zagreb....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi