Ključno je to bilo pitanje za Jakirovića: Novinari ga pitali da li večeras ide ukoliko izgubi

Dinamo ne igra dobro ove sezone i to je svima jasno

Ključno je to bilo pitanje za Jakirovića: Novinari ga pitali da li večeras ide ukoliko izgubi

Samir Mlaćo

Dinamo danas igra važan meč protiv Astane iz Kazahstana u okviru 5. kola Konferencijske lige.

Modri nisu na nivou ove sezone, ali u domaćem prvenstvu su u igri za prvo mjesto. Što se tiče Evrope, Dinamo ima tri boda, dok je Plzen na 12, a Astana i Balknai imaju po četiri.

Jasno je da Dinamo ukoliko želi prolaz danas mora do bodova, ali i da Ballkani ne upiše tri boda protiv Plzena, te bi se sve odlučivalo u posljednjem kolu.

Pod pritiskom je svakako hrvatski prvak, pa nije ni čudo da je na press konferenciji se ponovo govorilo o statusu Sergeja Jakirovića. Jakirović itekakom 'visi', pa su mnogi mišljenja da danas mora slaviti ili će postati 'bivši'.

Hoćete li otići ako izgubite ovu takmicu", pitali su Jakirovića.

Oglasi

"Ma ne. Došao sam u Dinamo da bismo igrali još bolje nego sada. Mogu biti zadovolja igrom u zadnjih mjesec dana, ali nemamo rezultat. Teški mi to sve pada. U zadnja tri kluba se ne mogu sjetit da sam imao ovooliko poraza.

Možda sam ih toliko imao u zadnjih godinu i po dana. Moramo se podići, te zatim u zimskom prelaznom roku pojačati. Ne razmišljam o odlasku", jasan je bio Jakirović.

Djelovao je bh. trener samouvjereno, no ko zna šta će biti ukoliko Modri budu ispod drugog mjesta.

Vraća se Bruno Petković

Dobra vijest za Jakirovića svakako je povratak Brune Petkovića koji se vratio u ekipu.

"Njegov povratak nam jako puno znači, a vidite to i po reakcijama i izjavama njegovih suigrača. Znaju oni s kim treniraju i sve je nekako drukčije kad je Petković na terenu, tada su i svi ostali bolji. Drago mi je što je ostao s nama. Ozljeda je sad iza njega, nadam se da će se i u ostalim utakmicama puniti i biti u još boljoj formi. To nam puno znači", rekao je jučer Jakirović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U posljednjem kolu u Zagrebu Dinamo će dočekati Ballkani na Maksimiru i uz povoljan rezultat danas može na svom Maksimiru proći dalje.

Današnji meč u Kazahstanu igra se od 16:30 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi