Sudija ljutito reagovao ka Jakiroviću, trener Dinama se nasmijao, pa za pet sekundi doživio šok!

Trenutak koji je obilježio meč

Sudija ljutito reagovao ka Jakiroviću, trener Dinama se nasmijao, pa za pet sekundi doživio šok!

E. Čaušević

GNK Dinamo Zagreb doživio je sinoć poraz na gostovanju kod Viktorije Plzen (1:0) u meču 4. kola grupne faze Konferencijske lige. Modrima je u finišu poništena odluka da se dosudi penal, a potom i zbog ofsajda im je poništen gol što je Sergeja Jakirovića dovelo do ludila.

Viktoria je pred svojim navijačima uspjela da dođe do nova tri boda i s minimalnih 1:0 pobijedi prvaka Hrvatske koji je još jednim porazom razočarao svoje navijače.

Odlučujući trenutak desio se u 35. minuti kada je nesretni Mišić igrao rukom zbog čega je sudija pokazao na bijelu tačku, a pobjedu za 1:0 postigao je Chory i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat ove utakmice.

Dinamo je u drugom poluvremenu bio ofanzivan i dao sve od sebe da dođe barem do remija, ali gosti nisu imali sreće.

Glavni sudija je u 68. minuti prvo svirao penal za Dinamo kada je oboren Baturina iako je odmah bilo jasno da to nije najstrožija kazna. Potom je dobio poziv iz VAR sobe da je ipak u pitanju moguće igranje rukom, ali kada je sam pogledao snimak bilo mu je jasno da od toga nema ništa.

Oglasi

Jakirović je na tu odluku žestoko reagovao i prigovarao zbog čega ga je smirivao i četvrti sudija, no trener Dinama bez živaca je ostao tek zbog onoga što se desilo u posljednjim minutama meča.

Jakirovića u finišu savladale emocije

Naime, Dinamo je u sudijskoj nadoknadi uspio da poravna na 1:1 i činilo se da je sve regularno, ali je onda VAR reagovao.

Ispostavilo se da je igrač Dinama bio u ofsajdu, no dok su čekali odluku Jakirović je bio siguran da je to gol.

Požurivao je sudiju da pokaže na centar i da se utakmica nastavi zbog čega je i sudija ljutito reagovao i pokazivao je Jakiroviću da se smiri. Kroz osmijeh je trener Dinama nakon toga odreagovao rukama i pokazao da se nastavi meč, a onda šok za goste.

Oglasi

Sudija je dobio potvrdu da je to bio ofsajd i poništio je gol što je Jakirovića i ekipu bacilo u potpuni očaj.

FOTO Ovo je zaleđe zbog kojeg je Dinamu poništen gol u 96. minuti

Na kraju Dinamo u sudijskoj nadoknadi nije imao vremena, a ni prilika da ponovo pokuša doći do gola i izbjeći poraz, te je na semaforu ostalo 1:0 za Viktoriju.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Viktoria je osigurala prolaz u nokaut fazu jer je prva s maksimalnih 12 bodova, dok će se za drugo mjesto u preostala dva gola boriti Astana, Balkani i Dinamo. Astana i Balkani imaju po četiri boda, dok je Dinamo posljednji s tri osvojena boda iz četiri meča.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Cim sam vidio da grk sudi odmah sam znao da smo naje..li.....
0 0
juve10
**** ti jakirević mater više. Ima li kakva druga teme kad portal otvorim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi