Šokantan preokret u Grčkoj: Uhapšena osoba za ubistvo navijača AEK-a, poznato šta se izdešavalo

Huligani iz Hrvatske mogu odahnuti

Šokantan preokret u Grčkoj: Uhapšena osoba za ubistvo navijača AEK-a, poznato šta se izdešavalo

Samir Mlaćo

Tri mjeseca su prošla od velikog sukoba navijača Dinama i AEK-a u Grčkoj, ali istraga policija još uvijek traje. Sada su stigle ključne informacije.

Kako je poznato, u sukobu je smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, u Grčkoj su organizovani veliki protesti, a navijači Dinama su uhapšeni u velikom broju.

Planirale su se i krvave osvete, prijetilo i u grčkim zatvorima gdje su bili smješteni popularni Bad Blue Boysi, no sada veliki preokret u istrazi.

Smatralo se da je 29-godišnjeg Grka sigurno ubio hrvatski navijač u velikoj gužvi i pravom metežu, no mediji u Grčkoj javljaju da je sada uhapšen jedan navijač AEK-a koji je već bio osuđivan.

On je učestvovao u tuči sa navijačima PAOK-a 2007. godine, a i tada je jedna osoba izgubila život. Zougla.gr prenosi da je se radi o osobi sa incijalima A.D.

Oglasi

"U četvtak je specijalna postrojba uhapsila Grka koji je sudjelovao u neredima. Identicifiran je DNK vlasnika noža pronađenog na licu mjesta. Radi se o osobi poznatoj iz ranijih slučajeva. Dovoljno je dokaza da se odredi istražni zatvor, a pomenuta osoba se nalazi i na fotografiji u noći incidenta prije utakmice AEK-a i Dinama. Bio je naoružan nožem i vidi se da trči pored nastradalog. Sudario se sa njim dok su pokušavali pobjeći huliganima Dinama i Panathinaikosa", navodi ovaj portal.

Više od stotinjak huligana iz Hrvatska tada je stiglo u Grčku, iako su znali da neće moći na utakmicu.

Željeli su obračun sa navijačima AEK-a i u tome uspjeli. Policija nije na vrijeme reagovala, pa su ubrzo smijenjeni svi visoki polcijski dužnosnici u Grčkoj.

Potražite više informacija na temu Super League:

Sada se priča mijenja, hrvatski huligani mogu odahnuti za ubistvo, a treba istaći da su od početka tvrdili da sigurno njihovi članovi nisu zadali smrtonosne udarce Katsourisu.

I dalje su u grčkim zatvorima, te čekaju konačnu odluku suda te države.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi