Jakirovića "slomile" emocije, pričao o preminuloj majci, pa poručio: "Internet je vrag"
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Osvojio prvaka titulu s Dinamom

Jakirovića "slomile" emocije, pričao o preminuloj majci, pa poručio: "Internet je vrag"

Endin Čaušević

Sergej Jakirović uspio je da osvoji sa Dinamom iz Zagreba titulu prvaka Hrvatske, a nakon večerašnje pobjede protiv Osijeka bio je veoma emotivan, te je pričao o svojoj majci koja je nažalost nedavno preminula.

Iako Dinamo nije previše briljirao ove sezone na kraju je uspio da osvoji sedmu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske.

Rijeka i Hajduk su pokušali da zaustave dominaciju Modrih, no posustali su u najvažnijem dijelu sezone što je Dinamo znao da kazni i po 35. put trofej ide u vitrine kluba s Maksimira.

Ova titula je Jakiroviću sigurno itekako posebna zbog cijelog pritiska kojeg je konstatno imao, ali i špekulacija da će dobiti otkaz onda kada mu nije išlo najbolje.

Da je Jakiroviću pao ogroman teret s leđa vidjelo se kada je sudija svirao kraj meča protiv Osijeka, a trener Dinama nije mogao da zadrži svoje emocije i zaplakao je.

Jakirović je nakon slavlja s igračima i navijačima stao pred kameru MAX Sporta i rekao sve ono što mu leži na srcu.

Oglasi

"Ipak imam malo iskustva u SHNL-u. Znao sam da je prvenstvo dugo, bilo je uspona i padova, ali je bitan cilj. Čestitam svima koji vole Dinamo i ovo je jedna od najslađih naslova prvaka koje je ovaj klub osvojio. Sezona? Trebala bi nam emisija od tri sata za sve to", rekao je Jakirović.

Nakon toga trener Dinama osvrnuo se i na težak period koji prolazi s obzirom da mu je 1. maja preminula majka, ali je pored svega toga on uspio da nađe snagu i ispuni cilj koji je Dinamo postavio pred njega.

"Naravno da mi je emotivno s obzirom na sve što se desilo, ali to je život i jednostavno moram ići dalje. Nosim u sebi tugu. Mislim da je mama ponosna kao i cijela moja obitelj koja je uz mene", dodao je.

Jakirović se osvrnuo i na sve ono što se piše po društvenim mrežama.

Oglasi

"Trudim da se izoliram iako nije jednostavno. Internet je vrag, tako ću reći, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ko bi trebao znati bolje od mene koji sam 24 sata s ekipom? Voljeli bismo uvijek pobjeđivati, ali postoje i suparnici", govori Jakirović i nastavlja.

"Dobili smo Hajduk i Rijeku kao konkurente, te izbacili Betis, a većina to gleda negativno. To mi je nevjerovatno. Ostvarili smo prvi cilj, a to je da smo igrali proljeće u Evropi, a sada smo uzeli naslov prvaka. Imamo još Kup Hrvatske i dva meča s Rijekom u kojima ćemo pokušati doći do trofeja".

Potražite više informacija na temu HNL:

Dinamo već u srijedu igra na Maksimiru prvi finalni meč Kupa Hrvatske protiv Rijeke dok se revanš igra 22. maja na Rujevici.

"Pripremit ćemo se za finale Kupa. Malo ćemo proslaviti, neki igrači su danas odmarali i za neke smo to ciljano uradili. Vidjet ćemo, sutra je trening, a već u srijedu prva utakmica. Napravit ćemo sve da steknemo prednost pred revanš na Rujevici", zaključio je Jakirović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi