On se u Zagreb više ne smije vratiti, oglasio se na Instagramu, pa navijači Dinama napravili haos!
Foto: AEK

Ljubičić potpisao za AEK

On se u Zagreb više ne smije vratiti, oglasio se na Instagramu, pa navijači Dinama napravili haos!

E. Čaušević

AEK je sinoć zvanično potvrdio da je Robert Ljubičić novo pojačanje grčkog kluba i da je stigao iz zagrebačkog Dinama. No, navijači Dinama su ovaj transfer doživjeli kao ogromnu izjavu, a to najbolje pokazuju komentari na objavi Ljubičića kada je poručio da je sretan što je potpisao za AEK.

Ljubičić je u samom finišu zimskog prelaznog roka neočekivano odlučio da napravi transfer i potpiše za AEK iako se prethodnih dana pisalo da ga Dinamo neće pustiti.

Međutim, očito je došlo do preokreta jer su Dinamo i AEK postigli dogovor, a Ljubičić je sinoć zvanično potpisao ugovor i predstavljen je na stadionu grčkog kluba kao novo pojačanje.

No, taj potez navijači Dinama ovom 24-godišnjaku nikada neće oprostiti, a svima je jasno zašto. Dinamo i AEK su igrali na ljeto u kvalifikacijama za Evropu kada je došlo do haosa i tuče u Atini u kojoj je ubijen jedan navijač grčkog kluba.

Preko 100 navijača Dinama završilo je iza rešetaka, te netrpeljivost ova dva kluba je postala nevjerovatna. Zbog toga su svi u čudu kako su AEK i Dinamo uspjeli da dogovore transfer, a posebno što je Ljubičić pristao na sve to.

Oglasi

On je s AEK-om potpisao ugovor do ljeta 2029. godine i Dinamo bi trebao da zaradi blizu četiri miliona eura. Ipak, navijači zagrebačkog kluba smatraju da nikakav novac ne može da opravda taj transfer.

Oni su šokirani Ljubičićevim pristankom da ide u AEK, te kada je on na Instagramu potvrdio ovaj transfer na brutalan način su izvrijeđali u komentarima dojučerašnjeg člana zagrebačkog Dinama.

"Sretan što sam postao dio AEK-ove porodice", napisao je Ljubičić, a onda je krenuo haos bijesnih navijača Dinama u komentarima.

Oglasi

"Nikad u gori klub nisi mogao otići, bravo", "Sramota da za koju tisuću eura odeš u klub u koji nikad ne bi...", Odeš u klub koji je tebe i Dinamo prozvao nacistima. Pao si na nižu razinu...", "Svaka ti čast, izdajico", "Smeće, od svega odeš kod njih. Daj Bože da ti noge potrgaju na prvoj tekmi", "Meni si se zgadio, ova go*na su najgore pisala o svima nama, a ti ravno njima i još sam forsiraš transfer. Plakat ćeš ti...", Nikad nisam želio nekom igraču što tebi želim! Ukršteni ligamenti momentalno ku*vin prodani sine. Nakon sezone gubi se u Austriju i ne vraćaj se u Hrvatsku stoko nezahvalna", samo su neki od komentara bijesnih navijača Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Ljubičić je u Dinamo stigao na ljeto 2022. godine za tri miliona eura iz bečkog Rapida. Rođen je u Austriji i odigrao je jedan meč za mladu reprezentaciju te zemlje, ali ima dvojno državljanstvo i pravo nastupa i za Hrvatsku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi