Francuski centar nakon pobjede nad BiH

Gobert: Nisam poznavao BiH, na njima je da izbore drugi krug

Midhat Šljivak

Reprezentacija Francuske večeras je uvjerljivo savladala našu selekciju, a centar Trikolora Rudy Gobert smatra da je njegova selekcija odigrala mnogo bolji meč nego jučer protiv Finske.

 "Danas smo odigrali mnogo bolje nego jučer. Bili smo potpuno fokusirani na utakmicu", istakao je Gobert, koji ne poznaje dovoljno naš tim, ali je izrazio veliki respekt.

 "Oni su svi košarkaši, mi poštujemo svakog rivala.  Odradili smo mnogo bolji posao u ovom meču nego jučer, to je bitno", istakao je Gobert.

Na pitanje može li Bosna i Hercegovina u drugi krug Evropskog prvenstva, Francuz je dodao:

"Ne znam, to je sve do njih. Ne poznajem ih dovoljno da bih znao koliko mogu. Mislim da mogu dobiti ostale ekipe u grupi", rekao je Gobert.

Centar Francuske reprezentacije postigao je pet poena, ali je imao nekoliko fantastičnih blokada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.