Goce Sedloski ekspresno našao novi posao?

Nakon napuštanja Širokog Brijega

Goce Sedloski ekspresno našao novi posao?

Goce Sedloski danas je i zvanično napustio funkciju trenera NK Široki Brijeg.

Ispadanje u pretkolu Evropske lige i poraz od Čelika na otvaranju prvenstva u Premijer ligi koštao je posla ovog makedonskog stratega, no za novim angažmanom, čini se, neće dugo tragati.

Mediji u Sjevernoj Makedoniji pišu kako bi se nekada sjajni fudbaler mogao vratiti u tamošnji fudbal, ali ne u ulozi trenera nego sportskog direktora koju mu navodno nudi rukovodstvo Vardara iz Skoplja.

Funkcija je to koja bi i mogla odgovarati Sedloskom, budući da je na odlasku i sam poručio kako se namjerava odmoriti od trenerskog posla, a u Vardaru je izrazito cijenjen zbog svega što je uradio za klub u u proteklom periodu.

Naime, Sedloski je u prošlosti radio kao trener u Vardaru s kojim je osvojio i naslov, a 2017. godine u Ligi šampiona bili su jedna od najljepših priča izbacivši Malmö, dok su protiv Kopenhagena do 75. minute imali prolazak u play-off.

U Sjevernoj Makedoniji imali su priliku svjedočiti i njegovom igračkom umijeću obzirom da je u dresu s državnim grbom odigrao stotinu utakmica i pritom kao defanzivac postigao osam pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi