Sedloski: Skupo su nas koštale greške, ali sam zadovoljan prikazanim

Široki se oprostio od Evrope

Sedloski: Skupo su nas koštale greške, ali sam zadovoljan prikazanim

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su danas sa 2:1 u revanšu prvog pretkola Evropske lige od Kairat Almatyja.

Široki je u obje utakmice doživio poraz sa po 2:1 i tako se oprostio od Evrope za ovu sezonu. Klub s Pecare je u Almatyju poveo sa 1:0 u 90. minuti, ali su domaći u sudijskoj nadoknadi došli do preokreta i pobjede.

Nakon utakmice trener Širokog, Goce Sedloski, izjavio je da je njegov tim u finišu jednostavno morao krenuti svim silama naprijed, te da je Kairat to žestoko kaznio.

"Ponovno nam se dogodio scenario kao i prije sedam dana. Imali smo određenu inicijativu i tražili svoje prilike. Kada smo poveli pogotkom iz jedanaesterca, preuzeli smo rizik, naša je obrana izašla visoko i Kairat nas je kaznio iz kontri. Nije mi se svidjelo kako su domaći igrači odugovlačili u određenim trenutcima i tako oduzimali vrijeme. Ipak, želim im sreću u nastavku takmičenja", rekao je Sedloski i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pokazali smo kako se i ekipe s malim proračunom mogu nositi s ekipama koja ima znatno veći proračun poput našeg protivnika. Moramo raditi na našim pogreškama, skupo su nas koštale. No, zadovoljan sam kako se moja ekipa predstavila, posebno u prvom poluvremenu".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Jedino kod nas mogu da budu zadovoljni sa porazom i ispadanjem u prvom pretkolu od neke ekipe iz picke materine.Dali neko zna iz koje drzave je ovaj klub?Kaze imaju veci budzet.Ovog trendera ili strucnjaka kako ga vec nazivaju treba odma otjerati.Ojj boze
5 0
premium
Važno je učestvovati!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi