Goetze u narednim danima potpisuje za Liverpool

Odlučio da ide na Anfield

Goetze u narednim danima potpisuje za Liverpool

Edmir Škorić

Veznjak Bayerna Mario Goetze zasad je najbliže prelasku u redove Liverpoola.

Goetze se ranije povezivao s Liverpoolom i bivšim trenerom Jurgenom Kloppom i čini se kako su te glasine zapravo i imale osnovu.

Prema pisanju engeskih medija, 23-godišnjak će u narednih nekoliko dana potpisati ugovor s Redsima, a njegovom klubu pripast će 26 miliona eura odštete.

Klopp i Goetze imaju dobar odnos još od vremena dok su obojica bili u Dortmundu, pa će sada samo nastaviti saradnju.

Goetze je od 2013. godine u Bayernu, ali nije se naigrao u Minhenu, a privukao je također pažnju PSG-a. Ipak, čini se da je Nijemac odlučio da obuče dres slavnog engleskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Statistički gledano, Goetze je ove sezone bio "tanak", odigrao je svega 13 utakmica i dao tri gola u Bundesligi. No, nije mogao da pokaže svoj pravi potencijal pošto ga je Pep Guardiola držao na klupi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi