Video: D. Kurbegović

Mladi reprezentativac BiH pred Portugal

Gojak: Nemamo se čega bojati, idemo na pobjedu

Nogometna reprezentacija BiH do 21 godine u Trening centru N/FSBiH obavlja posljednje pripreme pred duel sa Portugalom.

Zmajići moraju odigrati najbolji meč u kvalifikacijama kako bi pobijedili Portugal i izborili drugo mjesto, odnosno baraž, a u našem taboru uoči utakmice ne nedostaje optimizma.

Novinarima je svoja očekivanja prenio Amer Gojak koji nosi dres zagrebačkog Dinama.

"Atmosfera u našoj ekipi je odlična. Ono što je najvažnije, jeste da smo svi zdravo došli i potpuno spremni dočekujemo ovaj duel sa Portugalom. Nemamo se čega bojati, idemo na pobjedu, jer samo to nam i odgovara", kazao je Gojak, čije igre u Dinamu dodatno ulijevaju optimizam.

"Hvala Bogu, odlično me ide, u formi sam i spreman. Nadam se da su i ostali igrači. Vjerujem u sebe, saigrače i da ćemo odigrati dobro protiv Portugala."

Recept za pobjedu?

"Trebamo biti hrabri, a uz to moramo i ispoštovati selektorove zamisli i iskoristiti mane protivnika", dodao je Gojak ne skrivajući zadovoljstvo poslom koji je odrađen u dosadašnjim kvalifikacijama.

Naši igrači će, podsjetimo, put Portugala krenuti u nedjelju 14. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi