Gojak pun samopouzdanja: Mogu igrati za A reprezentaciju BiH

Mladi fudbaler Dinama za SportSport.ba

Gojak pun samopouzdanja: Mogu igrati za A reprezentaciju BiH

Igrači kao što je on posebno se honoriraju u nogometnoj areni. Publika i treneri vole fantaziste, igrače s vizijom, uz to neumorne trkače, koji nisu škrti, naprotiv; raduju se više asistenciji, nego svome golu.

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak je takav igrač koji je stekao simpatije kritičara iz Maksimira, novinara, bivših igrača i naravno trenera slavnog hrvatskog kluba.

Dolaskom Bugarina Peteva - koji je u njemu vidio sve ono što prethodnik (Cico Kranjčar) nije - Gojak je postao nezamjenjiv u udarnoj postavi Dinama. 

"Prezadovoljan sam sezonom, a potpuno ću biti zadovoljan tek kad osvojimo dvostruku titulu, prvenstvo i Kup", javio se Gojak iz Zagreba za SportSport.ba. 

Da li možete preskočiti Rijeku i odbraniti naslov?

"Sigurno! Rijeka nam bježi šest bodova, a igramo još dvije utakmice sa njima. To je tih šest bodova."

Jeste li zadovoljni svojim igrama ove sezone?

"Naravno. Dobio sam pravu priliku kada je došao novi trener. Smatram da sam je iskoristio. Premijeru sam imao protiv Lyona u Zagrebi. Liga prvaka, jak protivnik, veliki izazov i test za mene. Prošao sam ga uspješno i od tada sam stalno u timu. Igram sve bolje i jako sam sretan i zadovoljan."

Kakav je trener Ivaylo Petev?

"Odličan, za mene stvarno izvrstan. Od njega sam najviše naučio. Svaki dan razgovaramo. Daje mi savjete, hrabri, bodri... Vjeruje u mene, a ja želim da mu to vratim dobrim igrama."

Da li Vam je Petev najbolji trener u karijeri?

"Pored njega izdvajam posebno Admira Adžema i Edisa Mulalića. Uz Peteva, to su moji najbolji treneri kojima puno dugujem. Posebno pamtim Adžema, divnog čovjeka i trenera i njegovu rečenicu "u fudbalu je jednostavnost i savršenstvo."

Pratite li Željezničar?

"Željo je moj klub, tu sam proveo dosta vremena, oblikovao se kao igrač. Žao mi je što nisam debitovao za prvi tim. No, to je tada bilo tako, nisam ljut ni na koga. Jednostavno, put me odveo preko Olimpica u Dinamo i mogu samo kazati da sam zadovoljan dosadašnjim tokom svoje karijere."

Prošli ste sve selekecije Bosne i Hercegovine, bili ste kapiten, lider u ekipama... Sada igrate nogomet na visokom nivou. Da li razmišljate o A timu?

"Sigurno da razmišljam, pogotovo od kada sam počeo da igram standardno u Dinamu. Ne želim biti skroman, smatram da mogu igrati u reprezentaciji. Ne znam da li selektor sada računa na mene, ali ja sam siguran da mogu pomoći. Selektoru poručujem "stavite me u tim sa Pjanićem i Džekom, pa ćete vidjeti šta mogu."

Imate veliko samopouzdanje?

"Uvijek sam vjerovao u sebe. Znam koliko mogu, ne bojim se da preuzmem odgovornost, da uzmem igru u svoje noge i da poredam stvari na terenu. Znam da moje vrijeme tek dolazi, ali tvrdim da već sada, sa 20 godina mogu igrati i u A selekciji. Pa, pokazao sam to u utakmicama Lige prvaka."

Gdje se vidite nakon Dinama? 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Španija ili Njemačka, od klubova Real Madrid i Borussia Dortmund. To je moj cilj, smatram da nakon dvije- tri godine hrvatske lige, mogu u one najjače. Uostalom želim da krenem putem Modrića, Kovačića, Pjace..."

Nakon što je prethodnu utakmicu propustio zbog prehlade, Gojak je jučer protiv Intera iz Zaprešića (2:0) ušao s klupe i kraju je upisao asistenciju. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi