Ni reprezentativac BiH nije odolio ponudi iz Saudijske Arabije

Cimirot u novom klubu

Ni reprezentativac BiH nije odolio ponudi iz Saudijske Arabije

Midhat Šljivak

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, 30-godišnji vezni fudbaler Gojko Cimirot, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. On je potpisao dvogodišnji ugovor s ekipom Al-Fayha.

Gojko Cimirot karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Njegov novi klub je ekipa Al Fayha koju s klupe predvodi srpski trener Vuk Rašović.

Cimirot je sa timom iz Saudijske Arabije dogovorio dvogodišnju saradnju i uskoro će sve zvanično biti potvrđeno od strane ovog kluba.

U Saudijsku Arabiju reprezentativac Bosne i Hercegovine stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s belgijskim velikanom Standardom iz Liježa, gdje je proveo proteklih pet godina.

Prethodno je 30-godišnji vezni fudbaler nosio dres grčkog PAOK-a i FK Sarajevo, a profesionalnu karijeru je počeo u redovima trebinjskog Leotara.

Oglasi

Cimirota će u ovom timu dočekat neka poznata imena. Dres Al-Fayhe nose srpski fudbaleri Vladimir Stojković i Milan Pavkov, a od stranaca su tu još Aleksandar Trajkovski, Victor Ruiz, Anthony Nwakaeme i Ricardo Ryller.

Proteklu sezonu Al-Fayha je završila na 11. mjestu saudijskog prvenstva i cilj u novoj sezoni je mnogo bolji plasman u odnosu na prethodnu.

Vidjet ćemo hoće li odlazak u Saudijsku Arabiju utjecati na reprezentativnu karijeru Gojka Cimirota. On je od 2014. godine član najbolje bh. selekcije i nastupio je u 43 utakmice.

Cimirot se u prethodnim mjesecima povezivao s beogradskim Partizanom. Ipak, crno-bijeli nisu poslali dovoljno jaku ponudu i posao je propao.

Novi izazov je Saudijska Arabija. Tamo će imati duele protiv poznatih faca svjetskog fudbala koje su se odlučile na odlazak u ovu zemlju za ogroman novac.

Podsjetimo, u najbolje klubove ove zemlje dosad su stigli Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Khalidou Koulibaly, Ruben Neves, Edouard Mendy i mnogi drugi...

Top Komentari

Arnel925
Pa jača je liga Saudiske Arabije od Belgiske. Naravno da ce igrati u reprezentaciji. Pa pogledaj koji igrači igraju u njegovoj ekipi i drugim ekipama u ovoj ligi a koji igrači igraju u Belgiji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi