Mladen Žižović u 'obećanoj zemlji'

Prvi inostrani angažman

Mladen Žižović u 'obećanoj zemlji'

Midhat Šljivak

Mladen Žižović je otputovao na svoj prvi inostrani trenerski angažman. Ovaj 42-godišnji bh. stručnjak karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji gdje će preuzeti vođenje drugoligaša Al-Kholooda.

Mladen Žižović je našao novi trenerski angažman. Po prvi put ovaj 42-godišnjak ide van Bosne i Hercegovine, a karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Žižović je odlučio prihvatiti ponudu od drugoligaša Al-Kholooda. Danas je sa svojim timom otputovao u ovu zemlju i potpisao je ugovor sa sedmoplasiranim timom iz prošle sezone.

Ambicije ovog kluba u novoj su velike. Žele plasman u društvo najboljih i smatraju da je Žižović pravo rješenje za njihovu klupu u borbi za sami vrh tabele.

Oglasi

42-godišnji stručnjak je posljednji angažman imao u FK Sloboda. Napustio je ovaj klub u martu prošle godine, a prije toga je vodio Zrinjski, te Radnik iz Bijeljine, gdje je završio igračku i počeo trenersku karijeru.

Interesantno je svakako da Mladen Žižović neće biti jedini trener iz Bosne i Hercegovine u 2. ligi Saudijske Arabije. Tu je i Rusmir Cviko koji je preuzeo ekipu Al-Orobah.

Saudijska Arabija polako postaje obećana zemlja za fudbalere i fudbalske stručnjake. Timovi iz društva najboljih uz pomoć države izdvajaju ogromna sredstva za dovođenje najboljih igrača svijeta.

Sve je počelo s Cristianom Ronaldom i ugovorom od 200 miliona eura u Al Nassru, pratio ga je Karim Benzema, a u ovoj zemlji od naredne sezone igrat će N'Golo Kante, Hakim Ziyech, Edouard Mendy, Khalidou Koulibaly, Ruben Neves...

Treba svakako istaći da je bogatu ponudu iz Saudijske Arabije odbio kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Njemu je nuđeno 30 miliona za dvije godine, ali je to Dijamant odbio.

Očigledno je međutim da se vrata Saudijske Arabije i bogatih ugovora otvaraju bh. igračima i trenerima i vidjet ćemo hoće li pruženu priliku iskoristiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi