Sve je proključalo nakon gola: 21-godišnji golman u 94. minuti zabio za bod svog tima

Norveška liga

Sve je proključalo nakon gola: 21-godišnji golman u 94. minuti zabio za bod svog tima

Eldar Ganibegović

Nesvakidašnja situacija dogodila se u utakmici norveške lige između Lillestroma i Tromsoa.

U nedjelju je odigrano 17. kolo norveške lige između Lillestromaa i Tromsoa. Domaća ekipa koja je trenutno druga na tabeli bila je favorit ovog susreta, protiv 14-plasirane ekipe na tabeli.

Igrači Lillestroema dominirali su terenom i držali loptu. No, to im nije donijelo Bog zna šta dobrog. Štaviše, protivnici su bili ti koji su kreirali više opasnih akcija, uputivši četiri udarca prema golu uz samo jedan Lillestroma.

Upravo su igrači Tromsoa neočekivano promijenili rezultat nakon sjajnog udarca Erica Kitolana u 36. minuti.

Pokušavali su favoriti utakmice izjednačiti, ali bez većeg uspjeha. Pogodak je postignut tek u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio ni manje ni više nego njihov golman Mads Hedenstad Christiansen.

U 94. minuti sudac je dosudio slobodan udarac. Golman Lillestroma odlučio je izaći iz vlastitog šesnaesterca i krenuo prema protivničkom golu.

Oglasi

Nakon ubačaja lopta je došla do jednog igrača Lillestroma, koji je loptu predao ravno Christiansenu. Golman je prihvatio loptu i potom precizno pogodio okvir gola.

Novinari koji su sjedili u studiju bili su iznenađeni kako je meč završio. Njihove reakcije sve govore.

Nakon utakmice, 21-godišnji golman je priznao da je sam donio odluku da se priključi momčadi u napadu u sudijskoj nadoknadi.

"Niko od mene nije tražio takav potez. Sam sam odlučio to učiniti. Imao sam dobar osjećaj i pokazalo se da je to bila dobra odluka", naglasio je golman Lillestroma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti