Gol i asistencija Mešanovića za novu titulu Maribora

Tuzlak još jednom heroj Viola

Gol i asistencija Mešanovića za novu titulu Maribora

S. Grebović

Fudbaleri Maribora su pobjedom na gostovanju u Celju od 3:1 stigli do novog naslova prvaka Slovenije.

Nakon hladnog tuša u prošlom kolu i porazu od Olimpije 3:0 na domaćem terenu, fudbaleri Maribora su danas pobijedili Celje i tako tri kola prije kraja prvenstva osigurali titulu.

Celje je povelo sa 1:0 golom Daria Vizingera u osmoj minuti. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom domaći, da bi u nastavku bio viđen potpuni preokret.

Bh. internacionalac Jasmin Mešanović golom u 74. minuti vraća u život, da bi Jan Mlakar u 83. pogodio za potpuni preokret. Bivši igrač Slobode pred kraj susreta dodaje Dini Hotiču koji zabija i postavlja konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor je tako stigao do 15. naslova prvaka Slovenije, a vrijedi istaći da je i u ovom susretu na golu Mariborčana stajao Kenan Pirić.

Top Komentari

gumenakita
sta kaze zahovic,u BiH nema nijedan igrac kvalitetan da nama odgovara,hebo mater
3 0
Lona
Mešanović je iz Živinica!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi