Olimpija u derbiju razbila Maribor

Olimpija u derbiju razbila Maribor

A. Čaušević

U najvećem slovenskom derbiju Olimpija je na gostovanju razbila Maribor s 0:3 i tako prolongirala proslavu titule Violama. 

Gosti iz Ljubljane su sve golove u Ljudskom vrtu postigli u prvom poluvremenu, a bh. reprezentativni golman Kenan Pirić je bio kao na streljani i za 20-ak minuta tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Bh. reprezentativni golman je prva dva gola primio glavom, strijelci su bili Haris Kadrić u 16., te Rok Kronaveter dvije minute kasnije.

U 35. minuti Pirića je udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao i Endri Çekiçi poslije greške odbrane domaćih. To je bio i konačan rezultat a gosti su mogli slaviti i ubjedljivije jer su imali joś nekoliko dobrih prilika koje nisu realizovali.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:


Inače, Jasmin Mešanović kod domaćih je odigrao posljednjih 10-ak minuta, dok u redovima gostiju Almir Suljić i Tomislav Tomić nisu ni bili u protkolu za ovaj susret.

Top Komentari

mirza24
PIRIC KO SKRETNICAR
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi