Gol Slobode za pobjedu izazvao polemike

Ko je strijelac?

Gol Slobode za pobjedu izazvao polemike

E. Škorić

Regularan je i donio je Slobodi velika tri boda, no ko je loptu poslao u mrežu Sarajeva?

Sloboda je na Tušnju u derbiju kola u subotu bila bolja od Sarajeva (2:1). Pogodak Rahmanovića u prvom dijelu nije na kraju pomogao bordo timu.

Tuzlaci su preko Ćivića i Smajića u drugom dijelu došli do preokreta, mada je pogodak u 90. minuti malo izazvao polemike.

Smajiću je pripisan pogodak, ali je pravo pitanje da li je mladi napadač crveno-crnih bio strijelac ili je loptu u mrežu ipak poslao Pršeš? 

Kako god, Smajiću je pripisan gol i zvanično je on junak derbija, ali zasigurno zasluge pripadaju i Pršešu, koji je prethodno uputio loptu ka golu Sarajeva. 

Na Tušnju svakako ne bi imali ništa protiv da je i golmanu pripisan ovaj gol, samo da su ostvarena tri boda s kojima se crveno-crni vraćaju u trku za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sliver
Prepisan? Odakle, iz Zitija Brajanovog?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi