Golčina Castra, Medunjaninu 24 minute, Deportivu bod

Primera

Golčina Castra, Medunjaninu 24 minute, Deportivu bod

Edmir Škorić

Susret 31. kola španske Primere između Real Sociedad i Deporitva završen je rezultatom 2:2.

Sociedad je dva puta vodio, ali je Deportivo u oba navrata uspijevao da se vrati i na kraju da osvoji jako vrijedan bod u borbi za ostanak.

Vodeći gol za domaće postigao je Prieto s penala u 33. minuti. Pet minuta prije kraja prvog dijela, Deportivo je poravnao. Perez je promašio udarac s bijele tačke, ali je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

U 57. minuti remek djelo Castra, koji je na centaršut Canalesa pogodio u stilu Marca van Bastena! No, to nije bilo dovoljno da Moyesov Sociedad ostvari pobjedu. Toche je u 78. minuti pogodio za 2:2, što je konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Haris Medunjanin je za goste igrao od 66. minute. Sociedad je 11. sa 38 bodova, dok je Deportivo 15. sa 10 bodova manje.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.