McGinn na Stamford Bridgeu postigao gol koji će pamtiti do kraja života

Aston Villa vodi sa 2:0

McGinn na Stamford Bridgeu postigao gol koji će pamtiti do kraja života

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 29. kola Premiershipa između Chelseaja i Aston Ville, a nakon nešto više od 60 minuta igre gosti imaju iznenađujuće vodstvo od 0:2.

Naravno da je Chelsea favorit na svom terenu protiv skoro svake ekipe na svijetu, a posebno to važi za neke osrednje ekipe u Premiershipu kao što je Aston Villa.

Uprkos velikom broju zvijezda u ekipi Chelseaja, Aston Villa im je bar u ovih nešto više od sat vremena igre pokazala šta znači timski rad.

Sjajnu igru Aston Villa krunisala je golom već u 18. minuti kada je Watkins postigao gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Upravo tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu se očeivalo da će domaći tim krenuti dosta ofanzivnije.

Kada su krenuli napadati, presjekao ih je novi gol Aston Ville, koji je bio zaista prelije, a strijelac je bio McGinn.

Lopta je došla do McGinna, koji je fenomenalno šutirao i matirao domaćeg golmana, a asistenciju je upisao Ramsey.

Gol možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko upiše pobjedu na večerašnjoj utakmici, a sve su prilike da hoće, Aston Villa će izbiti na 9. mjesto sa 41 osvojenim bodom.

Sa druge strane Chelsea će pasti na 11. mjesto sa 38 osvojenih bodova, te će nastup u Ligi prvaka ostati samo pusti san.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi