Salah je ostao bez Zlatne lopte, ali je dobio nagradu koju Messi nikad nije osvojio

Žena pokupila vrijedno priznanje

Salah je ostao bez Zlatne lopte, ali je dobio nagradu koju Messi nikad nije osvojio

A. Čaušević

U noći kada je Leo Messi po sedmi put dobio Zlatnu Loptu, bilo je teško primjetiti da je Mohamed Salah također dobio vrijednu nagradu.

Salah je dobio nagradu Zlatno stopalo što znači da će otisak njegovog stopala zauzetim jesto na stazi šampiona u Monaku zajedno sa onim Pelea, Diega Maradone i mnogih drugih.

Sjajnog Egipćanina nije bilo na ceremoniji, pa je nagradu u njegovo ime primila supruga Magi Sadeq što je jedno od rijetkih njenih pojavljivanja u javnosti.

"Zlatno stopalo ima posebno značenje za mene jer su ovu nagradu osvojile mnoge fudbalske legende. Zbog toga je smatram zaista posebnom", kazao je fudbaler Liverpoola.

Messi, Gerard Pique, Robert Lewandowski, Giorgio Chiellini, Neymar, Sergio Ramos, Sergio Aguero, Karim Benzema i Romelu Lukaku su bili još nominovani, ali je nagrada na kraju pripala Salahu.

Oglasi

Zlatno stopalo je nagrada koju uopšte nije lako osvojiti. Prema pravilima može se dobiti samo jednom u karijeri, a pravo učešća imaju igrači stariji od 28 godina.

Komisija izabere 10 kandidata, a na kraju navijači putem online glasanja biraju najboljeg. Možda je i zbog načina izbora itekako mjerodavna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno da Leo Messi koji ima čak sedam Zlatnih lopti tokom karijere nikad nije osvojio ovu nagradu.

Posljednja tri pobjednika su Ronaldo, Luka Modrić i Edinson Cavani, a neki od igrača koji se mogu pohvaliti ovom nagradom su Buffon, Casillas, Iniesta, Drogba, Ibrahimović, Totti, Ronaldinho i drugi...

Top Komentari

Pajkan
Valjalo bi Dzeki iduce godine makar to stopalo.
4 0
MaDaj
Nije pobijedio ni BH kup… hoćemo i o tome pisati?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi