Golijada Celte i Levantea na Balaidosu

La Liga, 38. kolo

Golijada Celte i Levantea na Balaidosu

Celta iz Viga je na svom Balaidosu ugostila ekipu Levantea u utakmici zadnjeg kola La Lige i slavila pobjedu rezultatom 4:2.

Ovaj susret nije imao nikakav rezultatski značaj, pa su fudbaleri obje ekipe pružili odličnu predstavu za gledatelje.

Poveli su gosti već u 12. minuti sjajnim golom Rochine koji se odlično okrenuo i prelijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora savladao golmana Alvareza.

Celta, međutim, u 29. minuti stiže do poravanja. Gomez je uputio udarac iz peterca, činilo se da će defanzivac Levante osujetiti isti, ali se u ključnom trenutku spetljao pa je Gomez iz drugog puta "uguraa" loptu u mrežu gostiju.

Uspjeli su domaći prije odlaska na odmor doći do potpunog preokreta. Igrala se 41. minuta kada je Aspas nakon odlične asistencije Jozabeda postigao svoj 21 gol u sezoni.

Vodstvom Celte od 2:1 se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme (48. minuta) Aspas ponovo pogađa i dovodi domaće u prednost od 3:1. Ovaj put ga je sjajno uposlio Gomez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uspio je nešto kasnije i Gomez stići do svog drugog gola na utakmici, pošto je u 63. minuti nakon kornera pogodio glavom za 3:1.

Konačnih Celta - Levante 4:2 je postavio Morales u 74. minuti nakon asistencije Campane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti