Levante je bio koban: Ništa od sezone bez poraza za Barcelonu!

Dramatična utakmica u Valenciji

Levante je bio koban: Ništa od sezone bez poraza za Barcelonu!

Teme:

Barcelona ipak neće završiti sezonu u La Ligi bez poraza. Večeras je ekipa sa Nou Campa senzacionalno poražena od Levantea, koji je u sjajnoj utakmici slavio sa 5:4.

Barcina odbrana je prvi put kapitulirala već u 9. minuti kada je Boateng pogodio za 1:0, da bi isti igrač u 30. povisio na 2:0. Coutinho je u 38. minuti smanjio rezultat na 2:1, da bi početkom drugog dijela uslijedilo deset minuta iz pakla za Barcelonu.

Sjajni Makedonac Bardhi je u 46. minuti fantastičnim golom povisio na 3:1, da bi u 49. Boateng kompletirao hat-trick za 4:1. Barcelona se potpuno raspala i u 56. minuti je Bardhi pogodio za nestvarnih 5:1 za Levante.

Katalonci se u igru donekle vraćaju u 59. minuti kada Coutinho postiže svoj drugi gol na utakmici, da bi Brazilac u 64. minuti stigao do hat-tricka pogodivši za 5:3. U 71. minuti, Barcelona je stigla na samo gol zaostatka nakon što je Suarez pogodio iz penala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca, koja je večeras igrala bez Messija, je do kraja utakmice pokušala doći do poravnanja i tako izbjeći prvi poraz u La Ligi ove sezone, ali to se nije desilo pa je Levante proslavio veliki trijumf o kojem će se godinama pričati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije