Golijada Mainza i RB Leipziga završena podjelom bodova
EPA

Šest golova na Opel Areni

Golijada Mainza i RB Leipziga završena podjelom bodova

Prva utakmica 32. kola Bundeslige između Mainza i RB Leipziga okončana je neriješenim rezultatom 3:3.

RB Leipzig je bez greške u zadnjih pet utakmica njemačkog šampionata, očekivalo se da će u pobjedničkom tonu nastaviti i večeras, međutim na kraju je Rangnickovom timu pripao samo bod.

Upravo je RB Leipzig bio taj koji je prvi poveo. U 20. minuti goste je u vodstvo doveo Klostermann, a isti igrač je u 32. minuti na asistenciju Wernera pogodio za 2:0, što je bio rezultat koji je stajao na semaforu do finiša prvog dijela. Dvije minute prije odlaska na odmor Mainz se vratio u meč zahvaljujući golu koji je postigao Onisiwo.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u nastavku. Najprije je u 49. minuti gol za Liepzig postigao Werner, da bi do kraja utakmice domaći zaigrali znatno bolje s dva pogotka došli do izjednačenja i samim tim vrijednog boda. Strijelci su bili Niakhate u 67. i Mateta u 83. minuti.

Nakon ovog remija RB Leipzig je i dalje trećeplasirani tim Bundeslige, dok je Mainz na 12. poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 32. kolo:

Mainz - RB Leipzig 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi