Edin Džeko dobio još jednu ponudu iz Bundeslige
Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone igra nešto lošije. Ipak, uspio je doći do cifre od 13 golova i osam asistencija (Foto: EPA)

Dijamant napušta Romu

Edin Džeko dobio još jednu ponudu iz Bundeslige

M. Šljivak

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (33) pred sobom će imati veoma burno ljeto.

Izvjesno je da će bh. dijamant napustiti Romu, ali će morati da donese odluku gdje nastaviti bogatu karijeru.

U rimskom klubu su odlučili da iskusnom napadaču ne produže ugovor koji ističe na ljeto 2020. godine. Dva su razloga, godine(33) i visoka plata(4.5 miliona eura).

Ipak, problema sa pronalaskom novog kluba Džeko neće imati. Inter je već odavno u pregovorima sa Romom i bh. fudbalerom oko prelaska na Giuseppe Meazzu, a ova opcija je najbliža i Džeki.

Međutim, jučer je Gazzetta dello Sport objavila kako je na adresu Rome stigla ponuda i njemačkog velikana Borussije iz Dortmunda, koja se nada da će uspjeti ojačati sastav iskusnim bh. napadačem.

Ponuda Borussije ipak nije jedina iz njemačke Bundeslige. Interes za Džeku pokazuje i ekipa RB Leipziga. Finalista Kupa Njemačke koji će naredne sezone gotovo sigurno igrati Ligu prvaka i smatraju da bi im 33-godišnji Sarajlija bio od velike pomoći.

Tako će Edin imati zaista težak izbor. Njemačka mu je ostala u dobrom sjećanju jer je prije 10-ak godina sa Wolfsburgom činio čuda i osvojio je naslov prvaka Bundeslige.

Ipak, porodica se već navikla na Italiju. Inter za sada djeluje kao dobra opcija, ali Nerazzurri nisu spremni ponuditi više od 12 miliona eura za njega, dok Roma traži 20 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je već četiri godine član rimskog tima. U Romi je doživio zaista fantastične trenutke, a u 172 odigrane utakmice postigao je 86 pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir
A ko je taj Edin Dzeko, cesto ga spominju a ja pojma nemam ko je on.
0 0
K79
A možda roma hoće da ga se riješi zato što je na olimpicu dao samo 1 gol za godinu dana !?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi