Golijada na St. James Parku i pobjeda Leicestera

Premier liga

Golijada na St. James Parku i pobjeda Leicestera

E. Škorić

U sjajnom meču koji je odigran na St. James Parku Leicester je, kao gost, s 3:2 savladao Newcastle.

Već u četvrtoj minuti Joselu je doveo Svrake u vodstvo, ali Leicester je u 20. minuti preko Mahreza došao do izjednačenja i rezultat 1:1 bio je aktivan do sredine drugog dijela.

Leicester je preko Grayja došao do preokreta, da bi u 73. minuti Gayle (asistent prvog gola) donio Newcastleu izjednačenje i priliku da do kraja možda dođe i do pobjede.

U završnici meča nesretno je Newcastle primio gol, pošto je Perez zatresao vlastitu mrežu i donio gostima veliko slavlje i vrijedna tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon 16 mečeva Leicester je osmi sa 23 boda, dok je Newcastle tek 16. sa 15 bodova i samo dva boda više ima od timova iz opasne zone, a u kojoj su trenutno smješteni West Ham, Swansea i Crystal Palace.

Premier liga, 16. kolo:
Newcastle - Leicester 2:3 (Joselu 4, Gayle 73/ Mahrez 20, Gray 60, Perez 87 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi