Skandal na Otoku: Clattenburg priznao da je kriv što Tottenham nije bio prvak 2016. godine
Priznao da je imao jasan plan kako Tottenham ne bi na kraju bio prvak Engleske

U sezoni kada je Leicester napravio čudo

Skandal na Otoku: Clattenburg priznao da je kriv što Tottenham nije bio prvak 2016. godine

E. Čaušević, foto: EPA

Bivši engleski sudija Mark Clattenburg pokrenuo je veliki skandal u Engleskoj svojom izjavom da je on krivac što je Tottenham ostao bez titule prije godinu i po kada je Leicester napravio čudo.

Clattenburg je za BBC izjavio da je on na neki način pomogao Leicesteru da dođe do titule jer je u finišu prvenstva sudio derbi Tottenham - Chelsea. Utakmica je završena rezultatom 2:2 i tada je Tottenham i definitivno ostao bez šanse da postane prvak Engleske. Titula se slavila u Leicesteru koji je napravio najveću senzaciju u svijetu fudbala u posljednjih desetk godina.

Međutim, bivši engleski sudija pokrenuo je veliki skandal jer je priznao da je on krivac takvog ishoda situacije. Clattenburg jednostavno nije želio da Tottenham bude prvak Engleske i uradio je sve kako bi na kraju ostvario svoju želju. Nakon što je završio sudijsku karijeru na Otoku očito da je odlučio otvoriti dušu o svemu tome.

"Dobro se sjećam utakmice Tottenham - Chelsea jer sam u istu ušao s planom da Tottenham ostane bez šansi za titulu. Dao sam im čak devet žutih kartona i mogao sam i tri crvena, ali nisam želio. Da sam to uradio naslovi bi bili da je Clattenburg upropastio Tottenham, ali ovako je bilo na kraju da su sami sebe koštali titule", rekao je Clattenburg, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerovatno bi dosta sudija igrale po pravilima u tom meču. Bilo bi sigurno crvenih kartona i onda bi oni imali izgovor što nisu postali prvaci Engleske. Nisam htio da im dozvolim da imaju izgovor, a svejedno mi je uspio plan da oni ostanu bez titule".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi