Golijada na White Hart Laneu, Tottenham još sanja titulu

Premier liga

Golijada na White Hart Laneu, Tottenham još sanja titulu

Edmir Škorić

Nogometaši Tottenhama savladali su Everton s 3:2 u susretu 27. kola engleske Premier lige.

Tottenham je na White Hart Laneu nadigrao Everton i lako je stigao do nove pobjede, pa je sada na 'samo' sedam bodova od vodećeg Chelseaja, s tim da Plavci imaju utakmicu manje.

Harry Kane je nakon 20 minuta igre zabio za slavlje Spursa, a isti igrač je u 56. minuti na ubačaj Dele Allija izašao sam pred gol Evertona i lagano pogodio.

Nastavilo se u brzom ritmu, Everton koristi prvi propust domaće odbrane i smanjuje na 2:1. U 81. minuti Romelu Lukaku je bio strijelac, ali njegov tim nije uspio više da se vrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je nakon toga Kane veliku šansu da postigne hat-trick, Joel Robles je upisao još jednu sjajnu intervenciju.  U nadoknadi Dele Alli postiže pogodak za 3:1, a odmah na drugoj strani Valencia zabija za konačnih 3:2.

Premier liga, 27. kolo:
Tottenham - Everton 3:2 (Kane 20, 56, Delle Ali 92/ Lukaku 81, Valencia 93)


All Goals & Highlights HD - Tottenham 3-1... by Gol-Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi