Golijada Southamptona i Bournemoutha, Fulham stigao do treće pobjede zaredom

Asmir Begović je ponovo ostao na klupi Bournemoutha

Golijada Southamptona i Bournemoutha, Fulham stigao do treće pobjede zaredom

S. Pašalić

Southampton je u utakmici 36. kola engleske Premier lige ugostio na svom terenu Bournemouth i odigrao 3:3.

Domaći su stigli do vodstva već u 12. minuti kada je Shane Long pogodio za 1:0. Gosti su samo osam minuta kasnije stigli do izjednačenja nakon što je Gosling postigao gol za 1:1.

U 32. minuti Bournemouth je stigao i do preokreta kada je Wilson postigao gol za 2:1. Zatim je Southampton u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat u svoju korist.

Prvo je Ward-Prowse u 55. minuti pogodio za 2:2, a u 67. minuti Targett je postigao gol za vodstvo Southamptona od 3:2. Ipak, Bournemouth je stigao do izjednačenja u 86. minuti kada je Wilson pogodio za konačnih 3:3. Asmir Begović je i ovu utakmicu proveo na klupi Bournemoutha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford je na svom terenu dočekao Wolverhampton i upisao poraz rezultatom 2:1. Poveli su gosti golom Jimeneza u 41. minuti, a domaći su izjednačili u 49. minuti golom Graya. U 77. minuti Jota je ponovo doveo Wolverhampton u vodstvo od 2:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio gol i za pobjedu.

Fulham je na svom terenu savladao Cardiff sa 1:0, a jedini gol je postigao Ryan Babel u 79. minuti čime je Fulham stigao do svoje treće pobjede zaredom. Crystal Palace je na svom terenu odigrao 0:0 sa Evertonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi