Golijada u Almeriji, drugoligaš iznenadio Espanyol

Kup Kralja, 1/16 finala

Golijada u Almeriji, drugoligaš iznenadio Espanyol

Duelima Almeria - Villarreal i Cadiz - Espanyol nastavljeno je takmičenje u okviru 1/16 finala španskog Kupa Kralja.

Drugoligaš Almeria je na svom terenu ugostio favorizovani Villarreal i u samom finišu uspio režirati spektakularni povratak i izvući remi, 3:3.

Zanimljivo, u prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda Almeria u drugom, u 52. minuti, stiže do prednosti preko Cheme koji je bio siguran sa bijele tačke.

Ipak, Villarreal stiže do preokreta. Santi Cazorla je u 67. minuti poravnao na 1:1, da bi u 77. Callejon pogodio vlastitu mrežu za vodstvo gostiju od 1:2. Nije se dugo čekalo ni na treći gol Žute podmornice pošto je Chukwueze u 83. pogodio za 1:3.

Očekivalo se tada da će Villarreal lagano privasti susret kraju, ali onda Almeria u 86. preko Gassame smanjuje na 2:3, a isti igrač u prvoj minuti sudijske nadoknade postavlja konačnih 3:3, pa će se o putniku u osminu finala odlučivati u revanšu.

Veliku pobjedu je na svom terenu upisao drugoligaš Cadiz koji je sa 2:1 savladao Espanyol.

Poveo je Cadiz već u 1. minuti preko Lekića, ali je Espanyol u 36. stigao do poravnanja preko Puada.

Ipak, Azamoum u 41. minuti pogađa za novo vodstvo Cadiza i ispostavilo se konačnih 2:1.

Danas su, nešto ranije, odigrane još tri utakmice 1/16 finala Kupa Kralja, a rezultati su bili sljedeći:

Sporting Gijon - Eibar 2:0
Celta - Real Sociedad 1:1
Villanovense - Sevilla 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi