Golijada u Mostaru, Mujezinović junak Veleža

Velež pobijedio Orašje

Golijada u Mostaru, Mujezinović junak Veleža

Edmir Škorić

U sjajnom meču u 22. kolu Prve lige FBiH Velež je s 4:2 pobijedio ekipu Orašja i došao do vrijedne pobjede u borbi za opstanak.

Velež je na svom terenu došao do izuzetno vrijedne pobjede i sada s 27 bodova može da se nada ostanku u prvoligaškom društvu.

Na samom otvaranju utakmice Brandao je pogodio iz slobodnjaka za vodstvo Veleža, a ubrzo je bilo 2:0, pošto je Mujezinović matirao gostujućeg golmana. 

Imali su Rođeni potom šansu preko Tatara, ali je odbranio gostujući golman, a onda je Rodrigo puaco preko gola. 

Iako se činilo da je meč gotov, Orašje se uspjelo vratiti. Gosti su s dva pogotka do kraja poluvremena uspjeli da šokiraju Rođene.

U nastavku je Velež stigao do pobjede na krilima sjajnog Mujezinovića, koji je postigao dva pogotka za slavlje mostarskog tima.

Velež - Orašje 4:2 

Velež: Abdihodžić, Količić, Petrović, Zvonić, Memić, Mujezinović, Ćosić, Tatar, Carvalho-Santos, Brandao, Mahinić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje: Kurbašić, Marković, Marošević, Koprivica, Radulović, Đukić, Novaković, Demonjić, Prgić, Brković, Živković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi