Nakon izjave menadžera, više nije upitno gdje će Kane nastaviti karijeru

Ostaje u Londonu

Nakon izjave menadžera, više nije upitno gdje će Kane nastaviti karijeru

E. Škorić

Novi menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo potvrdio je da će Harry Kane ostati u klubu.

Portugalac je nedavno imenovan za novog menadžera Spursa i uvjeren je da će londonski klub zadržati svog najboljeg igrača, strijelca i ujedno kapitena.

S obzirom na cijenu od oko 120 miliona eura, mnogi klubovi su "ohladili" od Kanea i to Tottenhamu pomaže da zadrže engleskog reprezentativca.

"Sada je momenat za njega da se oporavi i da odmara, a nakon toga ćemo razgovarati. On je naš igrač. Tačka. Nema potrebe da pričamo o drugim stvarima, jedva čekam da radim sa njim i cijelom grupom. Kane je jedan od najboljih igrača svijeta, to je sve što bi trebalo da kažem", rekao je Portugalac.

Kane je igrao finale Eura s Engleskom, ali nije stigao do trofeja jer je Italija bila uspješnija na penale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski napadač ranije je izrazio javno želju da napusti Tottenham zbog nedostatka klupskih ambicija i uskraćene borbe za trofeje, pa ostaje da se vidi šta će biti na kraju svega.

Kao igrač Tottenhama Kane je odigrao 245 mečeva u Premier ligi i postigao je 166 golova. U Evropskoj ligi ima 13 golova na ukupno 36 mečeva, a u Ligi prvaka 20 golova na samo 24 meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi