Bernardo Silva na udaru engleske javnosti jer je rasistički vrijeđao svog saigrača

Portugalac se oglasio na Twitteru

Bernardo Silva na udaru engleske javnosti jer je rasistički vrijeđao svog saigrača

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Bernardo Silva našao se na žestokom udaru engleske javnosti zbog komentara na račun svog saigrača Benjamina Mendyja.

Silvu su optužili da je na rasnoj osnovi vrijeđao svog saigrača iz Manchester Cityja iako očito nije baš to želio. Portugalac je objavio jučer fotografiju za koju mnogi smatraju da je itekako rasistički usmjerena ka Mendyju.

Navijači u Engleskoj su "zapalili" društvene mreže zbog ovog poteza igrača Cityja i žestoko su osudili njegovo ponašanje. Da stvar bude gora "zarovali" su se na njegov Twitter i pronašli još jedan uznemirujući video.

Naime, Silva je objavio video na kojem je bio i Mendy, a kada je snimio svog igrača pitao ga je: "Zašto je go i bez majice" aludirajući na to da se čini tako jer Mendy nosi crnu majicu.

Nakon svega portugalski fudbaler se oglasio na Twitteru vidno šokiran zbog svega što se dešava.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Više se ne možeš ni šaliti s prijateljima ovih dana", poručio je Bernardo Silva.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
kako je zapad postao debilan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti