Golman Levskog o gašenju kluba: Za nas navija premijer i pola države, naći ćemo rješenje...

Trofejni klub u teškoj situaciji

Golman Levskog o gašenju kluba: Za nas navija premijer i pola države, naći ćemo rješenje...

Crnogorski golman Milan Mijatović komentarisao je navode da će se ekipa za koju brani, Levski Sofija, uskoro ugasiti.

Pandemija koronavirusa napravila je još veće probleme Levskom koji je ionako proteklih mjeseci jedva preživljavao.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski diretkro Ivaylo Petkov i trener Petar Hubchev već su podnijeli ostavke na svoje pozicije i u narednim danima će se razgovarati o istim.

Klub je sada navodno u trci s vremenom i ukoliko uskoro ne bude pronađen neki investitor ugasit će se nakon više od 100 godina postojanja.

Ipak, Mijatović vjeruje kako će se na kraju izbjeći crni scenariji.

"Problemi su nastali u januaru, kada su, sada već bivšem predsjedniku, zbog navoda o pranju novca blokirani računi. U međuvremenu su ostavke podnijeli izvršni i sportski direktor, treneri... Očekujem da će se u narednih desetak dana formirati nova uprava, te da će ostavke biti odbijene", poručuje Mijatović za 'vijesti' i dodaje:

"Za Levski navija pola Bugarske, čak i aktuelni premijer, i ne sumnajm da će se naći rješenje, pošto klub ima bogatu tradiciju. U klubu je, osim toga, vladala izuzetno dobra atmosfera, čak su svi igrači prihvatili da ne primaju plate do imenovanja nove uprave".

Inače, Levski je najtrofejniji bugarski klub jer ima čak 26 titula prvaka.

Bugarski šampionat se uskoro vraća u pogon, a Levski bi s pripremama trebao krenuti već za tri dana. Ova ekipa se trenutno nalazi na 3. poziciji sa 46 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi