Jedan od najvećih balkanskih klubova pred gašenjem!

Trka s vremenom

Jedan od najvećih balkanskih klubova pred gašenjem!

Admin Čaušević

Panedmija koronavirusa će ostaviti traga na mnoge klubove, posebno na one koji od ranije imaju ogromnih finansijskih problema. 

Bugarski mediji pišu da je Levski iz Sofije pred gašenjem. Jedan od najvećih balkanskih klubova se je u veoma teškoj situaciji i u narednih deset dana mu prijeti bankrot.

Sportal navodi da generalni direktor Pavel Kolev, sportski diretkro Ivaylo Petkov i trener Petar Hubchev već podnijeli ostavke koje će zvanično biti prihvaćene 13. maja.

Interesantno da Hubchev još do januara radi bez plate. Njih trojica su u dogovoru odlučili da odstupe sa svojih pozicija kako dodatno ne bi štetili klupskoj kasi.

Ukoliko najtrofeniji bugarski klub sa čak 26 titula prvaka uskoro ne pronađe investitora bit će prekinuta bogata tradicija koja traje od 1914. godine.

Levski je poznat i ljubiteljima bh. fudbala. U periodu poslije agresije u kvalifikiacijama za Ligu prvaka igrao je protiv Željezničara, dok je za plasman u Europa ligu prije nekoliko godina razigravao sa Sarajevom.

Top Komentari

Mr_Husyc
Pa bugari dobro došli u pakao , gori nebo nad Sarajevom
1 0
Austinpowers
Pa Iskra iz Bugojna je za Levski Real Madrid
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti