Kako to rade u Bugarskoj? Nisu ni isplatili dugovanja igračima, a tjeraju ih na smanjenje plate

Višestruki bugarski prvak u problemu

Kako to rade u Bugarskoj? Nisu ni isplatili dugovanja igračima, a tjeraju ih na smanjenje plate

Admin Čaušević

Trojica igrača Levskog iz Sofije su odbili da pristanu na smanjenje plate u iznosu od 50 %, prenose bugarski mediji.

Radi se o trojici fudbalera stranaca koji nastupaju za trofejni klub iz prijestolnice Bugarske. Riječ je o Dannya Alaru, Nunu Reishu i Francu Mazureku.

S obzirom da FIFA i UEFA do sada nisu donijeli nikakvu zvaničnu odluku o smanjenju plata, spomenuti igrači su se pozvali na to da nemaju obavezu da pristanu na klupski prijedlog.

Kako se navodi, igrači su spremni na smanjenje plate, međutim zbog ranijih dugovanja, odnosno neisplaćene plata za februar odlučili su da ne pristanu na klupski prijedlog.

Levski je tokom prošlosti prvak Bugarske bio 26 puta, a u trenutku prekida prvenstva zauzimao je treće mjesto na tabeli sa devet bodova zaostataka za vodećim Ludogoretsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti