Golman Malage primio nestvaran gol, Deportivo u borbi za La Ligu

Golman Malage primio nestvaran gol, Deportivo u borbi za La Ligu

M. Šljivak

Deporitvo La Coruna igrat će u finalu doigravanja za plasman u La Ligu.

Nekadašnji prvak Španije je u polufinalu play offa savladao kao gost Malagu sa 0:1 i tako sa ukupnih 2:5 odlazi u finale doigravanja.

Deportivo je na La Rosaledu stigao sa dva gola prednosti iz prvog meča, Malaga je bila pred teškim izazovom i na kraju nisu uspjeli da dođu do prolaska dalje.

Imao je domaći tim više od igre, više pokušaja, ali jednostavno lopta ih nije slušala, da bi na kraju i izgubili ovaj meč.

Trenutak odluke desio se u 82. minuti. Beregantinos je šutirao, a golmanu Muniru ispada lopta i završava u mrežu za 0:1 i pobjedu Deportiva.

Tim iz La Corune će u finalu igrati protiv pobjednika duela Albacete - Mallorca u kojem je Mallorca slavila sa 0:2 u prvom meču.

Doigravanje za La Ligu:

Malaga - Deportivo 0:1 (2:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi