Barca nakon 15 godina primila četiri gola na Nou Campu
Barcelona u defanzivi igra veoma slabo, pa su tako u 12 ovosezonskih utakmica primili čak 18 golova (Foto: EPA)

Posljednji tim koji je to uspio je Deportivo

Barca nakon 15 godina primila četiri gola na Nou Campu

M. Šljivak

Barcelona je jučer doživjela pravi šok porazom na Nou Campu od Betisa rezultatom 3:4.

Katalonci su defanzivno igrali zaista očajno, pa im ni Lionel Messi nije pomogao da izbjegnu poraz.

Betis je postao prvi tim nakon 15 godina koji je na Nou Campu postigao četiri gola. Posljednji tim koji je uspio zabiti četiri gola na legendarnom stadionu u La Ligi je Deportivo koji je u aprilu 2003. godine slavio sa 4:2.

Ni to nije sve. Barce je primila gol u posljednih 10 utakmica prvenstva, pa su tako blizu da sruše negativan rekord od 12 uzastopnih mečeva u kojima su primili gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Taj negativni rekorde je nastavo između septembra i decembra 1998. godine kada je ekipu sa klupe vodio holandski stručnjak Louis van Gaal.

Barcelona je usprkos porazu ostala prva sa 24 boda, jednim više od Seville, Atletica i Alavesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi