Golman na poluvremenu poslan u karantin

I to smo vidjeli...

Golman na poluvremenu poslan u karantin

Nije portugalska liga neko "divlje" takmičenje. Liga je to koja je tu negdje, tik ispod liga petice.

Zbog toga pomalo i čudi jučerašnja situacija, previd, sa utakmice Belenenses - Moreirense.

Naime, rezervni golman Belenensesa je praktički otjeran sa terena (klupe) na poluvremenu utakmice i poslan u karantin.

"Na poluvremenu je igraču Andreu Moreiri naređeno da napusti teren, što je odluka Nacionalnih zdravstvenih vlasti i doktora Grace Freitasa, koji je zaključio da kriterij za održavanje distance i mjera predostrožnosti nije bio poštovan", stoji u jučerašnjem saoštenju La Lige NOS.

Problem je taj što je Moreira dijelio sobu sa saigračem Monteirom koji je prije sedmicu dana bio pozitivan na koronavirus. Zbog toga Moreira nije mogao biti u rosteru za prethodni meč, protiv Porta, ali je u međuvremenu testiran čak tri puta.

Testiran je Moreira osmog, devetog i desetog jula i sva tri puta bio negativan.

Ipak, on nije smio biti na terenu, na klupi, niti uopšte na stadionu prije nego što su prošle dvije sedmice od njegovog zadnjeg kontakta sa zaraženim saigračem (također, golmanom).

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Savjetnik La Lige NOS dr. Filipe Froes je očigledno zaboravio na to, pa je izrazio pozitivno mišljenje po pitanju ponovnog priključivanja Moreire ekipi i dozvole da bude na terenu.

Dakle, imao je Moreira određenu dozvolu da se priključi ekipi, ali se njegovo prisustvo na stadionu, pored terena svejedno kosilo sa pravilnikom koji je usvojila portugalska liga, pa je on prevezen direktno u karantin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi