Golman najavio odlazak iz Liverpoola, Klopp mu već pronašao zamjenu

Belgijanac na izlaznim vratima Anfielda

Golman najavio odlazak iz Liverpoola, Klopp mu već pronašao zamjenu

S. Grebović

Dolazak brazilskog čuvara mreže Alissona pokazao se kao pun pogodak Jurgena Kloppa u prošlom prelaznom roku.

Liverpool je ove sezone ostao 'kratkih rukava' kada je u pitanju Premier liga. Čak 97 osvojenih bodova nije bilo dovoljno da Redsi nakon 29 sušnih godina konačno osovoje ovaj pehar, koji je na kraju sasvim zasluženo otišao u ruke Manchester Cityju koji je osvojio jedan bod više.

Ipak, šansu da poprave sezonu Liverpool će imati 1. juna kada u finalnom dvoboju za prvaka Starog kontinenta bude igrao sa Tottenhamom.

Susret će biti odigran na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, a do tada se Klopovi izabranici pripremaju u svojoj bazi u španskoj Marbelli.

Nakon toga Liverpool će se kao i svi ostali klubovi okrenuti transfer ljetu koje će i na Anfieldu biti jako zanimljivo. Naravno, pored dolazaka biće i odlazaka, a prvi među njima može biti i onaj Mignoletov.

Belgijanski golman želi naći tim u kojem će biti prvi izbor među stativama. Prema pisanju engleskih medija, Kloppova meta za sljedeći broj 2 među stativama je David Marshall, golman Hull Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetčetvorogodišnji golman je počeo karijeru u Celticu, a branio je također i za Norwich, Cardiff i pomenuti Hull.

Kao još jedan kandidat za grijanje klupe Alissonu pominje se i golman West Hama Adrian.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi