Golman ne želi Zlatana u reprezentaciji: Možemo i bez njega!
Foto: EPA

Sasvim iskrena izjava

Golman ne želi Zlatana u reprezentaciji: Možemo i bez njega!

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson pred velikim je iskušenjem.

Plasman ove selekcije na Mundijal u Rusiju privukao je legendarnog Zlatana Ibrahimovića koji bi rado našao svoje mjesto među putnicima na Mundijal, ali konačnu odluku će donijeti Andersson.

Međutim, čini se kako ostatak selekcije ne bi dobro prihvatio Zlatana. Golman Karl-Johan Johnsson tvrdi da reprezentaciji ide dobro i bez Ibrahimovića.

"Uspjeli smo da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo bez njega i mislim da i tamo možemo kvalitetno odigrati i bez njegove pomoći. Na treneru je da odluči hoće li ga zvati. Ako se to desi, siguran sam da će igrati odlično", rekao je Johnsson, te je dodao:

"Bez njega smo više tim i igramo kolektivno. Zlatan je individualac i sve mora da se vrti oko njega. Drugačiji je stil igre kada na terenu imate igrače poput njega, Messija ili Ronalda. Oni su igrači svjetske klase i taktika se prilagođava njima. Nisam siguran želi li naš selektor mijenjati sistem igre zbog Ibrahimovića, jer će mnogo toga morati da mijenja", rekao je golman reprezentacije Švedske.

Ova izjava se sigurno neće dopasti napadaču LA Galaxyja koji je poznat kao čovjek koji uvijek dobije što želi.

Ibrahimović je posljednji meč u reprezentaciji odigrao 2016. godine na Evropskom prvenstvu, a Šveđani će u Rusiji za rivale imati Njemačku, Meksiko i Južnu Koreju. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije