Zlatan Ibrahimović je, čini se, prelomio i donio odluku

Igrat će na SP-u?

Zlatan Ibrahimović je, čini se, prelomio i donio odluku

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović vraća se u život, nagovještava i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

I prije nego će se Šveđani plasirati na Svjetsko prvenstvo nakon što su u baražu šokirali Itlaijane, Ibrahimović je odlučio da završi s reprezentativnom karijerom, no iskusni napadač nije skroz digao ruke i postoji velika mogućnost da zaigra u Rusiji.

Nakon što je postigao tri gola u dva nastupa za Los Angeles Galaxy, 36-godišnji Ibra bi mogao otputovati u Rusiju, pa čak i pored navoda da bi ga FIFA mogla suspendovati jer je suvlasnik jedne bukmejkerske kuće.

Ibra je na Twitteru napisao kako su šanse da igra na SP-u velike.

On je vodeći strijelac Švedske sa 62 gola na 116 nastupa od 2001. do 2016. godine, a kao kapiten je prevodio Šveđane od 2010. godine. Njegov gol protiv Engleske 2013. godine s 40 metara osvojio je te godine nagradu za najbolji gol.

Igrao je svaku minutu za Švedsku na Euru 2016. godine, ali je postigao tek jedan gol. Povukao se 21. juna 2016. godine iz reprezentacije, no navijači širom svijeta žele ga vidjeti na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nedvno je u intervjuu za Eurosport kazao kako "me FIFA neće zaustaviti, ako želim na SP, onda ću biti tamo. Ne pita se tu FIFA, pitam se ja i vidjet ćemo jesam li dovoljno spreman da zaigram".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti