Golman Schalkea žestoko kažnjen zbog brutalnog starta na Gaćinoviću
Nubel je napravio nepromišljen potez u nedjelju na meču protiv Eintrachta

Neko vrijeme će pauzirati

Golman Schalkea žestoko kažnjen zbog brutalnog starta na Gaćinoviću

S. Pašalić

Schalke je u nedjelju slavio na svom terenu prostiv Eintracht Frankfurta sa 1:0, ali se više pričalo o jednom drugom detalju.

Naime, u 66. minuti meča golman domaćih Alexander Nubel je žestoko startovao na igrača gostiju Mijata Gaćinovića i dobio direktan crveni karton.

Gaćinović su nakon toga morali iznijeti sa terena, a on se nakon utakmice oglasio i saopštio da je ipak sve dobro prošlo i da ništa nije "puklo".

Golman Schalkea je danas saznao i kaznu za svoj nepromišljeni potez pa će tako pauzirati četiri utakmice i morat će platiti 12.000 eura, a iz kluba su prihvatili ovu kaznu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prihvatamo suspenziju. Kao što je Aleks sam rekao, najvažnije je da je Gaćinović poslije svega dobro i da nema trajnijih posljedica po njegovo zdravlje. Takođe, zahvalni smo i Eintrachtu na sportskom i prijateljskom ponašanju."

"Nijednog trenutka nisu iznijeli nijednu optužbu na račun našeg golmana iako im rezultat nije išao na ruku. Ne postoji bolji način da se prevaziđe ovako neprijatna situacija, sa kojom moramo da se suočimo", rekao je funkcioner Schalkea, Jochen Schneider.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Da je recimo SIPOVIC bio umjesto golmana, i da je napravio ovakav start..ON bi se pravdao, unosio u lice sudiji i protivnicim igracima, cak bi poslije utakmice napisao da su igrali protiv 12 igraca...kakav PANJ je SIPOVIC..hvala Allahu, pa ga necemo gledati vise kod nas..
0 2
Rajvosa2019
u stilu Bruce Lee
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi