Visoka pobjeda Bayerna protiv Fortune, prekinut čudesni niz Lewandowskog
Bayern nije imao problema protiv Fortune

Poljak se danas nije upisao među strijelce

Visoka pobjeda Bayerna protiv Fortune, prekinut čudesni niz Lewandowskog

S. Pašalić

Bayern je u 12. kolu Buneslige stigao na gostovanje kod Fortune Dusseldorf i bez problema slavio sa visokih 4:0.

Nakon što su u prošlom kolu u derbiju protiv Borussije Dortmund ostvarili visoku pobjedu, Bavarci su stigli do nova tri boda sa kojima su došli vodećoj Borussiji M'gladbach na samo bod zaostatka.

Od samog početka je Bayern krenuo u napad, a već u 11. minuti je stigao do vodstva kada je Pavard na asistenciju Kimmicha pogodio za 1:0.

Bavarci su nakon toga imali par šansi preko Pavarda i Lewandowskog da povećaju svoje vodstvo, ali se rezultat nije promijenio. To ipak nije dugo potrajalo pa je Tolisso na asistenciju Gnabryja u 27. minuti povećao na 2:0.

U 34. minuti je bilo 3:0 kada je Gnabry bio strijelac, a Muller je bio asistent, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio i nove napade Bayerna, a ponovo je Lewandowski u nekoliko navrata mogao do gola, ali danas mu to nikako nije polazilo za rukom.

Coutinho je međutim u 70. minuti povećao vodstvo na 4:0 što je na kraju bio i konačni rezultat.

Lewandowski se danas nije uspio upisati u strijelce pa je tako prekinuo svoj čudesni niz gdje je u svih 11 utakmica od početka Bundeslige na svakoj postizao bar po jedan pogodak.

Wolfsburg je slavio u gostima kod Eintracht Frankfurta sa 2:0, a Weghorst u 19. i Joao Victor u 65. minuti su bili strijelci.

Bayer Leverkusen je na svom terenu ugostio Freibutg i odigrao 1:1. Gosti su poveli golom Holera već u 5. minuti, a domaći su u 36. minuti preko Diabyja izjednačili na 1:1, a u drugom poluvremenu se rezultat nije mijenjao.

Werder Bremen je ugostio Schalke u nadi da prekine crni niz bez pobjede, ali je on ipak produžen s obzirom da su gosti slavili sa 2:1.

Schalke je poveo golom Harita u 43. minuti, a u 53. je Raman povećao prednost gostiju na 2:0. Osako je u 80. minuti smanjio na 2:1, ali domaći više od toga nisu uspjeli uraditi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je dočekao vodeći tim lige, Borussiju M'gladbach i slavio sa 2:0. Ujah je u 15. minuti meča doveo domaće u vodstvo, a Andersson je u 92. minuti postavio konačnih 2:0.

Borussia M'gladbach je i dalje vodeći tim lige sa 25 bodova, Bayern je na drugom mjestu sa 24, dok Schalke i Freiburg imaju po 22 boda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi