Schalke u finišu 'slomio' Union Berlin
EPA

Bundesliga, 13. kolo

Schalke u finišu 'slomio' Union Berlin

Schalke i Union Berlin utakmicom u Gelsenkirchenu otvorili su 13. kolo njemačke Bundeslige.

Rudari igraju odlično na startu sezone i trenutno su u samom vrhu tabele, a pobjedu su, istina teže od očekivanog, ostvarili i večeras slavivši nad timom iz prijestolnice rezultatom 2:1.

Uzbuđenja nije nedostajalo, odmah na startu sijevale su šanse i s jedne i s druge strane, a prvi do prednosti došli su domaći. U 23. minuti Schalkeu je vodstvo donio Raman, no ono nije trajalo dugo, pošto je u 36. minuti bilo već 1:1 zahvaljujući Ingavrtsenu koji je pogodio s bijele tačke.

Pri neriješenom rezultatu se otišlo na odmor, a na novi gol se čekalo sve do samog finiša utakmice. Četiri minute prije kraja Serdar je na asistenciju Harita pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:1 na Veltins Areni u Gelsenkirchenu.

Poslije ove pobjede Schalke je na visokom drugom mjestu s 25 osvojenih bodova, koliko ima i Borussia M'Gladbach, dok je Union Berlin na 13. poziciji sa 16.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 13. kolo:

Schalke - Union Berlin 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi