Golman Stokea dobio poziv BiH: "Ponosan sam, ipak je to moja zemlja...

Novi mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Golman Stokea dobio poziv BiH: "Ponosan sam, ipak je to moja zemlja... · Intervju

Adnan Kanurić, 18-godišnji golman Stoke Cityja, novo je ime u mladoj fudbalskoj reprezentaciji BiH.

Kako je Vladan Kovačević prekomandovan u "A" selekciju, selektor Vinko Marinović odlučio je da na spisak za predstojeću utakmicu s Maltom uvrsti mladog Kanurića, što je, više-manje, bilo i za očekivati.

Kanurić je u posljednje vrijeme počeo sve više da dobija priliku na golu ovog tima čiji se juniori takmiče u engleskoj Premier ligi, a stručnjaci na Otoku uvjereni su da je na dobrom putu da slijedi korake Asmira Begovića, koji je također u prošlosti imao priliku da nosi Stokeov dres.

"Ovo mi je prvi poziv u mladu reprezentaciju i stvarno sam presretan. Jedva čekam okupljanje, da upoznam nove saigrače, mada veliki broj njih poznajem od ranije jer smo se sretali u mlađim selekcijama", javio se Kanurić iz Engleske za SportSport.ba, pa potom otkrio kako je saznao za poziv.

"Prije dva dana su me kontaktirali iz N/FSBiH i obavijestili da selektor računa na mene u predstojećoj utakmici. Koliko sam bio sretan ja, toliko su i moji roditelji, sama pomisao da nosim dres BiH budi ponos u njima i meni. Učinit ću sve da se kroz treninge nametnem i opravdam ukazano povjerenje. Da li će to biti sada protiv Malte ili nekada kasnije, to je na selektoru."

Doći u Englesku sa 18 godina nije bilo nimalo lako...

"Velika je to promjena bila za mene, nova država, novo društvo... Sve je novo. Ali, srećom došao sam u jako dobar klub koji mi je taj proces prilagodbe znatno olakšao. Hvala Bogu, počeo sam i da branim. Za sada sve ide u najboljem redu."

Otkrio je i zašto je izabrao baš Stoke City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je u igri još nekoliko klubova, ali Stoke City je bio taj koji se najviše potrudio oko mene. Uz sve to, raspitao sam se o klubu i uvidio da rade odlično sa golmanima, što je meni kao mladom igraču veoma bitno za daljnji napredak. Da sam odabrao dobru sredinu rekao mi je i Asmir Begović. Njemu sam zahvalan na savjetima koje mi daje. Dao Bog da jednog dana budem kao on...", istakao je skromni Kanurić na kraju razgovora.

Prije nego što je došao u Englesku, 194 centimetra visoki Kanurić je prethodno branio u Njemačkoj za Fortunu Koln i Deutz 05, dok je fudbalsku abecedu naučio u školi Red Bull Salzburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi